Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest (NL)

085 003 6000

Stuur een e-mail

Open de website

Plan je route

Over Nationaal Militair Museum

Op de plek waar ruim 100 jaar geleden de luchtmacht werd opgericht staat het Nationaal Militair Museum: een modern en imposant museum even uitgestrekt als het landschap eromheen. En dan ben je nog niet eens binnen! Het NMM belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst met extra aandacht voor de collecties van landmacht en luchtmacht.

In het grootste militaire museum van Nederland kijk je je ogen uit. Hier maak je kennis met de militaire geschiedenis van Nederland. Zo leer je hoe Nederland aan zijn grenzen is gekomen, maak je kennis met de verschillende onderdelen van het leger én hoor je de verhalen van echte militairen. Aangrijpend en indringend. In het grote door glazen wanden omgeven Arsenaal, dwaal je tussen tanks, pantservoertuigen en vliegtuigen. Er hangen maar liefst 19 vliegtuigen aan het plafond!

Zag je ‘m?
De tijdelijke tentoonstelling staat in het teken van de F-16 Fighting Falcon. Ontdek alles over hét icoon van de Nederlandse Luchtmacht en ervaar een vlucht met de F-16 van dichtbij! Bekijk de F-16 op jouw tempo.

Tijd voor actie!
Ook is veel te doen in en om het museum. Ga op ontdekkingsreis in de indoor speelwereld Xplore, volbreng de geheime missie en ga speuren in het museum. Ook buiten is er van alles te doen, zo kun je in de schoolvakanties en weekenden zelf rijden in een mini-tank of mini- jeep en meerijden in een écht militair voertuig! Kijk voor actuele data en tijden op de website.

Iedere schoolvakantie zijn er extra activiteiten in het museum. Benieuwd wat er te doen is? Check het vakantieprogramma!

Escape room Bunker 83
Dit museum heeft een eigen spannende escape room. In Bunker 83 ga je terug in de tijd en ervaar je de dreiging van de Koude Oorlog. Weet jouw team de juiste beslissing te nemen? Ga de uitdaging aan!

Rolstoeltoegankelijk

Schrijf een beoordeling