Nederland is een bijzonder mooi land, een dagje weg in Nederland is snel gevonden en je maakt herinnering voor het leven. Buiten de bijzondere natuur, cultuur geschiedenis en nog veel meer heeft Nederland ook bijzondere architectuur die zeker leuk zijn om even te bewonderen tijdens je volgende dagje uit! Maar wat zijn de mooiste gebouwen in Nederland?

Ik deel ze graag met je. Laten we geen tijd verspillen en gelijk beginnen de eerste top drie 😉

Inntel Hotel Zaandam

Als je denkt aan Zaandam denk je wellicht ook aan de typische Zaanse huisjes, nou dat is dus wat het Inntel Hotel is. Niet perse in één Zaans huisje, maar in een opeen stapeling van maar liefst zeventig Zaanse Huisjes. De huisjes zijn gekleurd in vier verschillende soorten Zaans groen. Behoort tot de mooiste gebouwen in Nederland, maar ook zeker tot de bijzonderste 😉

Het hotel is het tweede hotel dat Inntel Hotels opent, dit gebeurde in 1986. Tot 2010 zag het hotel er niet zo bijzonder uit als dat het nu doet, toen is het volledig verbouwd naar de Zaanse stijl.

Al verblijf je niet in het hotel, het blijft nog steeds bijzonder om ernaar te kijken.

Kubuswoningen in Rotterdam

Als je denkt aan een woning, dan zal een kubus niet gelijk als eerste in je opkomen. Ja je leest het goed een kubus, in Rotterdam zijn ze al bijna 40 jaar een architectonisch fenomeen.

Het is niet voor iedereen weggelegd om in een kubus te wonen, het is net zoals een goed zittende jas. Je moet je er thuis in voelen. Of je er wel of niet zou willen wonen, mooie gebouwen zijn het zeker!

Of het nu wel of niet iets is voor jou, het blijft een bijzonder plaatje om naar te kijken. Mocht je toch een keer de inrichting van zo’n kubuswoning willen bekijken, dan kan dat. In Rotterdam is er ook de Kijk-Kubus. Meer informatie vindt je op: www.kubuswoning.nl

Eye filmmuseum in Amsterdam

Het Eye filmmuseum is een centrum gewijd aan cinematografie. Eye heeft vier filmzalen en een tentoonstellingszaal van 1.200 m². Er is ruimte voor educatieve activiteiten, een filmlab, een winkel en een café-restaurant met terras. Maar buiten de leuke tijd die je er kunt beleven is het ook een bijzonder gebouw om te bewonderen.

Het Eye is gelegen tegenover Amsterdam Centraal aan de Noordoever van het IJ. Het Museum opende in 2012 en is daarbij het nieuwste gebouw van deze drie. Twee Oostenrijkse architecten hebben het gebouw ontworpen.

Dit zijn nog maar drie van de mooiste gebouwen in Nederland. Nederland kent nog meerdere pareltjes, maar die behandel ik een volgende keer.


Wil je nou meer zien van Nederland? Want we wonen toch wel in een prachtig land, volg ons dan op social media!

En dan wensen wij je alvast veel plezier bij je volgende dagje eropuit! 

Laat een reactie achter