Ben je groot fan van Instagram en maak je er wekelijks of misschien wel dagelijks leuke kliekjes voor? Dan zijn deze mooie Instagram hotspots in Amsterdam wel iets voor jou!

Je hoeft er namelijk niet de wereld voor rond te reizen, Nederland heeft namelijk een hoop locaties die een plekje verdienen op de gram! Vandaag bespreken we een aantal in Amsterdam.

Het enige wat je nodig hebt is je telefoon met een goede camera en je bent ready to go!

Ben je toevallig een dagje eropuit, heb je wat tijd over en ben je in de buurt? Ga dan zeker een kijkje nemen bij deze mooie Instagram-waardige plekken in Amsterdam.

NDSM-Werf

Ooit was het de grootste scheepswerf ter wereld, maar in de jaren ’80 ging de ‘Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij’ failliet en kwam het terrein aan de noordzijde van het IJ leeg te staan. Vandaag de dag is het een bekende plek voor Instagram foto’s vanwege de muren vol graffiti, de rommelige werf met zijn roestige loodsen en weerbarstige beton. Ook vindt je hier leuke horeca tentjes voor een lekker hapje tijdens je shoot door.

Zevenlandenhuizen in Amsterdam

Fotograaf: pjastreutgers

Een foto maken in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Rusland, Engeland en Nederland in een dag zonder dat je het land uit hoeft. Klinkt onmogelijk, maar het kan!

In Amsterdam zijn ‘de zevenlandenhuizen’ te vinden. Het is een rij van zeven woonhuizen die alle gebouwd zijn in een andere bouwstijl die een ander Europees land vertegenwoordigt.

De Pijp in Amsterdam

In de oude volksbuurt de Pijp leven vandaag de dag mensen van over de hele wereld zij aan zij. De Pijp is een levendige studentenbuurt waar je urenlang kunt rondstruinen met heerlijke terrassen van elke denkbare keuken.

De Pijp staat met name ook bekend om de Instagrammer muur, een muur en bankje met de graffiti tekst ‘Wake me up when I’m famous’.

Ook kunnen we de garagedeur met de tekst ‘Don’t ever fade away’ niet vergeten.

Hortus Botanicus

Voor een foto met een tropische vibe of met botanische planten op de achtergrond hoef je niet naar een eiland af te reizen. Amsterdam heeft het namelijk allemaal.

De Hortus Botanicus is een botanische tuin. De tuin ligt in de Plantagebuurt. De tuin is ongeveer 1,2 ha groot en bevat meer dan zesduizend tropische en inheemse bomen en planten. Genoeg keuze voor jouw kliekje!


Wil je nou meer zien van Nederland? Want we wonen toch wel in een prachtig land, volg ons dan op social media!

En dan wensen wij je alvast veel plezier bij je volgende dagje eropuit! 

Laat een reactie achter