Utrecht, de provincie die wordt gezien als het hart van Nederland, heeft zoveel te beiden. Zoals prachtige steden met veel historie, een ruime cultuur en prachtige en rustgevende natuur in de Randstad. Maar je kunt natuurlijk ook vele leuke activiteiten in Utrecht bezoeken!

Ik heb voor jou een aantal parels in de provincie op een rijtje gezet die echt de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je volgende dagje/ weekendje Utrecht.

Flora’s Hof

In hartje Utrecht, pal onder de Domtoren, vindt je Flora’s Hof. Ooit stond hier het Bisschoppelijk Paleis, later werd het een kwekerij met voorname fruitbomen, heesters en kuipplanten. Inmiddels is het één van de mooiste plekjes van de binnenstad, en kun je hier in alle rust kunt genieten van je broodje en een heerlijk kopje koffie.

Ga naar het strand

Is het mooi weer? Dan is het erg leuk om één van de vele stadstranden te bezoeken. Ja, je lees het goed: voor het ultieme zomergevoel hoef je niet speciaal naar het strand te gaan, in Utrecht vindt je de leukste stadsstranden waar je heerlijk je voeten in het zand kunt steken, kunt genieten van een verfrissend drankje naast het water en waar je kunt genieten van het lekkerste eten. Sommige stadsstranden zijn het hele jaar geopend, andere alleen in de zomer. Een super leuke activiteit op hete zomerdagen!

Kaasmarkt in Woerden

Ben je een echte kaasliefhebber? Dan wil je de kaasmarkt in Woerden minimaal 1x in je leven hebben bezocht. In de zomermaanden kun je elke zaterdagochtend getuige zijn van een stukje oer-Hollandse historie. Op de kaasmarkt wordt namelijk boerenkaas verhandelt zoals dat vroeger ook gedaan werd, naast de handel kun je uiteraard ook het een en ander proeven.

De kaasmarkt in Woerden is wellicht niet zo bekend als die in Gouda en Alkmaar, maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is.

..

De uitzichttoren op de Doornse Kaap

De Doornse Kaap is een heuvel en maakt onderdeel uit van de stuwwal van de Utrechtse Heuvelrug.

De heuvel ligt ten noordoosten van Doorn in de Kaapse Bossen. De kaap heeft een hoogte van ongeveer 53 meter. Op de top staat een uitzichttoren van 25,6 m hoog

..

Het Spoorweg museum

Het Spoorwegmuseum is een museum van wereldformaat in het hart van Utrecht, waar je op spraakmakende wijze langs de geschiedenis van het spoor wordt gevoerd.

Naast een prachtige collectie historische treinen heeft het museum ook een aantal vermakelijke attracties die van het museum een echte belevenis maken. Zo is er een spannende ‘ride’ langs reusachtige stoomlocomotieven, biedt de Vuurproef een doldwaze rit door de tijd in een treinsimulator en nemen acteurs je mee naar de tijd van de Oriënt Express.


Ik wil je alvast veel plezier wensen voor je volgende dagje Utrecht! Laat zeker in de reacties weten hoe je de activiteiten hebt ervaren! Meer tips voor je volgende dagje weg? Volg mij dan op social media 😉

En dan wens ik je alvast veel plezier bij je volgende dagje eropuit! 

Laat een reactie achter