Beleef een avontuurlijke dag in Yerseke, Zeeland. Zo kun je bijvoorbeeld zeehonden spotten op de Oosterschelde. Lees snel verder voor meer info!

1. Boek een rondleiding door historisch Yerseke

Yerseke ontdek je het best tijdens een leuke tour met één van de gidsen van Tourist Shop Yerseke. Je start in het centrum en maakt een wandeling langs alle bijzondere bezienswaardigheden, zoals het bekende koenkelpot monument. Wandel door de winkelstraten en langs de drie indrukwekkende havens:  de Koningin Julianahaven, de Willem Alexanderhaven en Prinses Beatrixhaven. Hier legt de gids je alles uit wat je moet weten over de visserij. In restaurant De Viskêête proef je allerlei soorten vis, maar aai je ook levende kreeften en kom je alles te weten over de zeevruchten die Yerseke op de kaart hebben gezet. De tour eindigt bij de unieke Oesterputten, waarover je hieronder meer leest. Een perfect uitje voor het hele gezin in Zeeland! 

2. Geniet van zeevruchten aan de Oesterputten

Zeevruchten zoals mosselen en oesters: daar staat Yerseke bekend om. En die oesters worden op een heel speciale plek opgeslagen: de unieke Oesterputten!

Dit zijn speciale zoutwaterbassins. Na sortering en schoonmaak zijn ze klaar om aan jou geserveerd te worden met een heerlijke witte wijn en fris schijfje citroen. Daar van genieten met uitzicht op de prachtige Oosterschelde is een culinaire beleving die je niet mag missen. Er zijn tal van sfeervolle restaurantjes om uit te kiezen, die gevestigd zijn in de oude oesterloodsen, naast de Oesterputten. Dichter bij de zee kan bijna niet, dat allemaal in Zeeland.

3. Boek een rondvaart over de Oosterschelde 

Stap op de rondvaartboot De Oesterbaron met schipper Danny Nelis en ontdek de Oosterschelde! Tijdens de rondvaart van maar liefst twee uur kom je alles te weten over de mossel- en oesterkweek in Yerseke. Bekijk de kweekinstallaties, zie een demonstratie van de traditionele sleeptechniek en krijg de kans om zeewier te proeven. Of wat dacht je van een zeehondensafari? Stap hiervoor aan boord van de Marstrand.

Bekijk grote groepen zeehonden die liggen te luieren op de zandplaten. Proef het zout en geniet van de wind in je haar. Zo’n tocht is niet alleen leuk om met vrienden of familie te maken, maar ook zeker voor kinderen een beleving. Zij leren alles over wieren, krabben en schelpen tijdens een wandeling over een drooggevallen stuk bodem. Ook kunnen kinderen zelf met een schepnet op zoek gaan naar wat er allemaal in de Oosterschelde leeft, zoals zeesterren, garnalen en krabben.

4. Bezoek het museum over de verdronken dorpen van Zeeland 

Wist je dat Zeeland veel geteisterd is door zware stormen en overstromingen? Daardoor zijn wel 18 dorpen volledig onder water verdwenen. Elk dorp heeft z’n eigen verhaal. Al die verhalen zijn samengebracht in het museum in het centrum. Ontdek bijzondere stukken die naar boven zijn gekomen tijdens opgravingen en kijk je ogen uit. Ook vind je er een tentoonstelling van de geschiedenis van de oester-, mossel- en kreeftencultuur.

5. Shop in de leukste winkeltjes

Proef extravagante chocolade met zeezout, zeewier en andere heerlijke smaken bij Ticho! In zijn ambachtelijke chocoladeatelier vind je de lekkerste gevulde bonbons en chocoladeproducten. Bij Hoekman Lifestyle shop je mode volgens de laatste trends, gave sieraden van onder andere BIBA en MELANO. en ook prachtige woonaccessoires van de merken BRYNXZ, ZUSSS, WOODWICK en RIVERDALE. Maar ook kun je hier terecht voor toffe souvenirs, hebbedingetjes,  kaarten, boeken, tijdschriften en hobbyartikelen. Bij Nicky Noe Fashion, J Style Menswear en ‘t Kaaitje shop je binnen no time je nieuwe outfit bij elkaar. Ga je liever thriften? Bij Môk – ôk- è vind je je “nieuwe” lievelingsitems. 

Kortom: in Yerseke is een hoop te zien en beleven, of je nu met vrienden gaat of het hele gezin. Het is absoluut één van de plekken die je bezocht moet hebben als je naar Zeeland komt. Wil je meer tips over wat er allemaal te zien en doen is? Bekijk dan www.touristshopyerseke.nl. Zien we je snel?

In samenwerking met Tourist Shop Yerseke! Bekijk hun op Instagram.


Meer zien van Erop Uitjes? Volg ons op social media 😉

En dan wensen wij je alvast veel plezier bij je volgende dagje eropuit! 

Laat een reactie achter